Čočkovo-fazolový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 200.5 mg
 - Vláknina 9995 mg
 - Vitamín A 9995 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole a čočku, namočené minimálně na 8 hodin, propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme na mírném stupni pod poklicí do úplného změknutí. Po uvaření fazole a čočku osolíme a slijeme všechnu vodu.
 - 
                                2
Po zchladnutí promícháme se šťávou z 1 citronu a poklademe na ozdobnou mísu, vyloženou ledovým salátem.
 - 
                                3
Nakonec salát zakapeme olivovým olejem a posypeme směsí nasekaných černých oliv a petržele.