Zapečené těstoviny s lilkem
Suroviny
- 350 g Hovězí maso přední
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 60 g Olivy černé
 - 180 g Těstoviny Linguine
 - 120 g Sýr Parmezán
 - 125 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 ks Lilek
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Česnek
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 915 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 74.7 mg
 - Draslík 891.6 mg
 - Vláknina 13213.8 mg
 - Vitamín A 13213.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme olejem. 60 ml oleje si rozehřejeme na pánvi. Lilek si nakrájíme na kolečka asi 0.5 centimetru silná a opečeme je z obou stran. Kolečky
 - 
                                2
lilku poté vyložíme dno a strany zapékací mísy, pár koleček si necháme stranou. Do hrnce si dáme rozehřát zbytek oleje a dáme do něj opékat namleté hovězí maso, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Opékáme do té doby než maso změní barvu, potom přidáme protlak, nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou, worcestrovou omáčku a nadrobno nakrájenou petrželku. Dle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom přidáme nakrájené olivy, nadrobno nakrájenou papriku a 10 minut vaříme.
 - 
                                3
Mezitím si nalijeme do hrnce osolenou vodu a přivedem ji k varu. Uvaříme v ní těstoviny asi 6 minut. Poté je scedíme a smícháme s masovou omáčkou a nastrouhným parmezánem. Tuto směs naneseme na lilky v zapékací míse, poklademe zbylými kolečky lilku a dáme do trouby upéct na 40 minut.