Chodské gloukačky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 16.5 mg
 - Draslík 1155.3 mg
 - Vláknina 18416.2 mg
 - Vitamín A 18416.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme do mísy. Vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku, sůl a vymícháme hustější těsto.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme slaninu na lžíci sádla, přidáme cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kysané zelí, promícháme, dochutíme solí, cukrem, pepřem, promícháme a chvilku zelí smažíme. Poté přilijeme vodu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.
 - 
                                3
Z bramborového těsta malou lžičkou vykrajujeme nočky, které vkládáme k vařenému zelí. Za častého promíchání společně vaříme asi 5 minut.
 - 
                                4
Gloukačky podáváme horké.