Rajčatovo- paprikový salát se slaným přírodním sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 575 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 44.5 mg
 - Draslík 871.2 mg
 - Vláknina 9734 mg
 - Vitamín A 9734 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme zralá masitá rajčata, salátovou okurku, oranžovou a zelenou papriku. Papriky rozkrojíme, odstraníme jadřince, nakrájíme je na proužky široké asi 1cm a dáme je do mísy. Přidáme na osminky pokrájená rajčata. Okurku podélně rozkrojíme, nakrájíme plátky (půlměsíčky). Očištěnou cibuli rozkrojíme na polovinu a též ji nakrájíme na tenké plátky. K paprikám do mísy přidáme okurku, cibuli, zeleninu posypeme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem a promícháme.
 - 
                                2
Těsně před servírováním salát posypeme rozdrobeným balkánským sýrem.