Rizoto s řeřichou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 26 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 26.3 mg
- Vláknina 6802.7 mg
- Vitamín A 6802.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Otrháme listy řeřichy a spaříme je ve vroucí vodě. Ihned poté je dáme do mixéru spolu s česnekem a rozmixujeme. 
- 
                                2Na kousky nakrájíme očištěnou šalotku a lehce ji opečeme na másle. Přendáme do hrnce, přidáme propláchnuté kroupy a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nevypaří respektive nevsákne do krup všechen vývar. Kroupy by již měli být uvařené, v jiném případě přilijeme další vývar a ještě chvíli vaříme. 
- 
                                3Nakonec přidáme máslo, řeřichové pyré, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme olej. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        