Kozí roláda se špenátem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Houby čerstvé
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Kopřiva
- 600 g Kůzlečí maso
- 150 g Játra kůzlečí
- 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 21 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 291.9 mg
- Draslík 1371.5 mg
- Vláknina 8006.8 mg
- Vitamín A 8006.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žemli nakrájíme na plátky a dáme sušit na několik minut do trouby, dokud není tvrdá. Mezitím nakrájíme na kousíčky cibuli a houby, které lehce opečeme na pánvi. Poté je smícháme s žemlí z trouby. 
- 
                                2Na pánvi orestujeme játra a nakrájíme je na kostičky. Přidáme k nim nasekanou kopřivu, sůl a pepř. 
- 
                                3Bílky ušleháme na sníh a smícháme je s žloutky, játrovou směsí a houbovou směsí. Z masa vytvoříme roládu a vyplníme ji připravenou nádivkou. Zabalíme ji do alobalu a dáme do pekáče. K masu přidáme na kousky nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a rozmarýn. Podlijeme vodou a pečeme 60 minut při teplotě 160°C. 
- 
                                4Mezitím připravíme špenát. Na pánvi lehce opečeme na kousky nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Špenát tři minuty povaříme ve vodě a poté přidáme na pánev k česneku s šalotkou. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a povaříme, dokud špenát trochu nezhoustne. 
- 
                                5Po hodině pečení vyndáme z alobalu a vrátíme do trouby. Pečeme dozlatova cca dalších 15 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        