Kachna s angreštovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 12 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 97.8 mg
- Draslík 704.5 mg
- Vláknina 5258.3 mg
- Vitamín A 5258.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sečuánský pepř rozdrtíme v hmoždíři, kůži na kachních prsou nařežeme do kříže a vetřeme do ní sečuánský i normální pepř a sůl. Prsa vložíme kůží dolů do suchého pekáče a zahříváme 15 minut na mírném ohni, aby se vypekl tuk. 
- 
                                2V rendlíku smícháme cukerný sirup s angreštem a na mírném ohni povaříme 4 minuty, necháme vychladnout. 
- 
                                3Do jiného rendlíku nalijeme červené víno, svaříme na poloviční objem (asi 7 minut), doplníme vývarem a znovu svaříme napolovic. 
- 
                                4Zesílíme oheň, na kterém se pečou kachní prsa, a opečeme 2 minuty, obrátíme a opečeme další 2 minuty z druhé strany. Pekáč přendáme do trouby a pečeme na střední teplotu 10 minut. Upečenou kachnu necháme 10 minut odpočinout. 
- 
                                5Do omáčky z červeného vína přidáme angreštový džem a máslo (polovina dávky), vmícháme vařený angrešt a zahřejeme, můžeme mírně osolit. Na pánvi na zbylém másle orestujeme nakrájenou kapustu do zavadnutí, osolíme, opepříme a rozložíme na talíře. Kachnu nakrájíme na šikmé plátky, které položíme na kapustu a přelijeme angreštovou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        