Studená čokoládová pěna se zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 38 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 381.8 mg
- Draslík 132.8 mg
- Vláknina 583.3 mg
- Vitamín A 583.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V rendlíku se silným dnem smícháme 100 ml vody se 150 g krupicového cukru a zahřejeme až na 120 °C. Než cukerný roztok dosáhne požadované teploty, našleháme elektrickým šlehačem žloutky do pěny. Žloutkovou pěnu pak za stálého šlehání vléváme do horkého cukrového sirupu a šleháme tak dlouho, až směs vychladne a je velmi hustá. 
- 
                                2Z bílků ušleháme polotuhý sníh a zbývající cukr svaříme se 3 lžícemi vody. Cukrový sirup pak pomalu všleháváme do bílkového sněhu, až vytvoříme studenou, hustou a lesklou pěnu. 
- 
                                3Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a v misce ji v horké vodní lázni rozehřejeme. Mírně vychladlou tekutou čokoládu zapracujeme do bílkové pěny a vše pak pozvolna smícháme se žloutkovou směsí. 
- 
                                4Nakonec ušleháme šlehačku, opatrně ji vmícháme do čokoládové směsi a vzniklou čokoládovou pěnu rozdělíme do pohárů. 
- 
                                5Poháry s pěnou servírujeme s vanilkovou zmrzlinou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        