Pórková polévka s mangem a garnátem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 19 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 23.1 mg
- Draslík 331.5 mg
- Vláknina 5620 mg
- Vitamín A 5620 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na kolečka, mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme mletý zázvor, promícháme, podlijeme vínem a povaříme, dokud se víno neodpaří. Přilijeme vývar, smetanu, přidáme pórek a jakmile polévka přejde varem, rozmixujeme ji. Osolíme a opepříme podle chuti. 
- 
                                3V pánvi roztavíme máslo, přiložíme garnáty, osolíme, opepříme, posypeme sezamem a osmažíme. 
- 
                                4V jiné pánvi na másle rozpustíme cukr, přisypeme mango, orestujeme a odstavíme. 
- 
                                5Doprostřed polévkových talířů vložíme mango, přelijeme pórkovou polévkou a navrch položíme garnáta. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        