Gratinovaná cibulová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1262 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 163.7 mg
- Draslík 591.1 mg
- Vláknina 1766.3 mg
- Vitamín A 1766.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do hrnce na rozpálené sádlo. Za občasného míchání cibuli osmažíme dozlatova, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme kosti z vepřové pečeně a dáme vařit na mírný oheň. 
- 
                                2Veku nakrájíme na plátky, které osušíme v mírně vyhřáté troubě. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle. 
- 
                                3Polévku vaříme 2–3 hodiny, potom vyjmeme kosti a polévku rozdělíme do šálků ze silného porcelánu. Navrch poklademe osušené plátky veky a zasypeme strouhaným sýrem. 
- 
                                4Šálky s polévkou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a gratinujeme dozlatova. Musíme si dát pozor, aby se sýr nepřipálil a nezhořkl. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        