Kapří pyramida
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 50 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 262.3 mg
- Draslík 398.4 mg
- Vláknina 20.8 mg
- Vitamín A 20.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kapra stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 12-15 malých plátků, které osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. 
- 
                                2Bílky slabě osolíme a ušleháme v pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těsto. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme olej. 
- 
                                4Připravené plátky kapra namáčíme v těstě a krátce smažíme po obou stranách. 
- 
                                5Kulatou mísu vyložíme papírovým ubrouskem. Hotové řízky do mísy vyrovnáme tak, aby vznikla pyramida. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        