Studený kapr po řecku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 536.6 mg
- Vláknina 981.2 mg
- Vitamín A 981.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do osolené vody přilijeme víno, olej a ocet, přidáme bobkové listy, oloupaný česnek a dáme vařit. Do vroucího nálevu vložíme oloupané cibulky a žampióny a vše vaříme 20 minut. 
- 
                                2Kapra vykostíme (kůži ponecháme) a nakrájíme na malé porce. Ty naskládáme do kastrolu, zalijeme vroucím nálevem i s cibulkami a žampióny, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 15 minut. 
- 
                                3Necháme vychladnout, porce kapra opatrně vybereme a narovnáme na mísu. Obložíme je cibulkami a žampióny a přelijeme rozmíchaným nálevem. Necháme vychladit a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        