Filets Mignons
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 25 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 558.7 mg
- Vláknina 132.5 mg
- Vitamín A 132.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na Filets Mignons používáme nižší část svíčkové, na 2 porce ukrojíme 6 řezů, silných cca 1 cm. Dlaní je velmi lehce naklepeme, osolíme, opepříme a ze stran rukama shrneme do původního tvaru. 
- 
                                2Rozpálenou pánev osolíme, přidáme 50 g másla másla a vložíme připravené plátky masa, které pečeme z každé strany maximálně 45 vteřin. (Samotné pečení má celkem trvat 1,5 - 2 minuty). 
- 
                                3Opečené maso upravíme na nahřátý talíř. 
- 
                                4Do pánve přilijeme vývar, trochu povaříme a vmícháme ještě trochu másla. Vzniklou šťávou přelijeme upravené řezy na talíři. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        