Ceviche - marinované kousky syrových ryb
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 1 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 778.2 mg
- Vláknina 3514 mg
- Vitamín A 3514 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rybí maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na větší kostky nebo na plátky. Rozložíme je na talíř tak, aby se nepřekrývaly, a krátce marinujeme. 
- 
                                2Marinádu připravíme z limetkové šťávy vymačkané ze 3 limetek a nasekané chilli papričky, přidáme najemno nasekaný česnek, koriandr, nasekaný kousek citronové trávy, nastrouhaný oloupaný zázvor, trochu třtinového cukru a rybí omáčky (můžeme dosolit podle chuti). Omáčka by měla být lehce pikantní, sladkokyselá, poměr ingrediencí ale můžeme upravit podle vlastní chuti. 
- 
                                3Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        