Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát
Suroviny
- 40 g Celer bulvový
- 200 g Čočka jedlá
- 40 g Mrkev kořen
- 20 g Petržel kořen
- 200 g Čočka červená
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sůl
- 4 ks Jalovec
- 2 ks Šalotka
- 4 ks Kachní prsa
- 4 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Klobása Chorizo
- 4 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 16 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 116.8 mg
- Draslík 2031.8 mg
- Vláknina 63396.5 mg
- Vitamín A 63396.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěná kachní prsa naložíme do směsi soli, cukru, tymiánu, rozmarýnu a jalovce. Maso marinujeme nejméně 24 hodin. 
- 
                                2Potom maso opláchneme a udíme v teplém kouři při 90°C asi 25 minut - v udírně, na grilu nebo v hrnci. Uzené maso přiklopíme a necháme v teple dojít. 
- 
                                3Zelenou čočku asi na 30 minut namočíme do studené vody, červenou nemáčíme. Očištěnou kořenovou zeleninu a šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené chorizo. Přidáme kořenovou zeleninu se šalotkou a vše krátce orestujeme. Přidáme červenou zelenou čočku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec salát ochutíme solí, pepřem a balsamicem. 
- 
                                4Uzená kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        