Tvarohové knedlíky se švestkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 19 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 82.3 mg
- Draslík 416.6 mg
- Vláknina 9552 mg
- Vitamín A 9552 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny. 
- 
                                2Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo pecky můžeme vložit kousek marcipánu - není to však nutné.) 
- 
                                3Knedlíky vaříme ve vodě s vanilkovým cukrem, kouskem citronové kůry a s rumem podle velikosti 8-10 minut. 
- 
                                4Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody a podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        