Rumové bonbony s kokosem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1475 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 138 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 146.3 mg
- Draslík 685 mg
- Vláknina 32810 mg
- Vitamín A 32810 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smetanu vylijeme do kastrůlku, opatrně přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájené máslo, přisypeme vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme máslo a vanilkový cukr. Potom přimícháme kokos, pomleté ořechy, podle vlastní chuti dochutíme rumem a směs necháme vychladnout. Necháme v lednici tak dlouho, aby chlazením vzniklo tuhé těsto. 
- 
                                2Bílou čokoládu nakrájenou na kousky dáme do teflonové pánvičky a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. 
- 
                                3Kokos vysypeme na suchou pánev, přisypeme vanilkový cukr a stálým mícháním suroviny opražíme. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. 
- 
                                4Následovně z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých pomocí dlaní tvarujeme kuličky, které skládáme na papírem vyložený podnos, který dáme do mrazicího boxu slabě zmrazit. 
- 
                                5Mírně zmražené kuličky napichujeme na párátko a každou namočíme do připravené bílé čokolády, kterou necháme na kuličkách mírně ztuhnout. Potom je obalíme v připraveném kokosu. 
- 
                                6Hotové bonbony pokládáme do papírových košíčků a až do podávání udržujeme v lednici. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        