Lesní ovoce s citronovým přelivem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Cukr krupice
  • 800 g Lesní plody - mražené
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno červené
  • 2 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Levandule - květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 217 mg
  • Draslík 163.2 mg
  • Vláknina 16700 mg
  • Vitamín A 16700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Do hrnce nasypeme 100g cukru a pomalu rozpouštíme, dokud nevznikne karamel. Do hrnce přidáme víno, ovoce a vaříme, dokud se víno téměr neodpaří.

  • 2

    Stranou si oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s 20 g cukru a umícháme do hladka. Přidáme šťávů z citronu a nadrobno nasekanou citronovou kůru.

  • 3

    Bílky ušleháme do sněhu, přidáme zbytek cukru, citronovou šťávu s kůrou z druhého citronu a smetanu. Bílky smícháme se žloutky a šleháme tak dlouhou, dokud směs neztuhne, poté ji dáme do malých forem a necháme zatuhnout v ledničce.

  • 4

    Ovoce rozložíme na talíř a přidáme obsah formiček. Na ozdobu použijeme větvičku levandule.

Komentáře k receptu