Tatarák z telecího s marinovaným fenyklem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 6 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 462.1 mg
- Vláknina 3339.5 mg
- Vitamín A 3339.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. Maso dochutíme jemně, ne příliš výrazné. 
- 
                                2Čerstvé hlízy fenyklu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky fenyklu potom marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a mletého pepře. 
- 
                                3Listy koriandru rozmixujeme na hladkou emulzi (můžeme dochutit koriandrovým olejem - není to však nutné.) 
- 
                                4Do kuchyňského tvořítka dáme nejdříve vrstvu telecího tataráku, doplníme marinovaným fenyklem a zdobíme koriandrovou emulzí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        