Salát z bílé ředkve a zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 7 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 337.3 mg
- Vláknina 2865.8 mg
- Vitamín A 2865.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bílou ředkev oloupeme a nakrouhám na tenké nudličky, nebo jen nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme na prkénku odležet (po chvíli odležení vytáhne sůl z ředkve přebytečnou vodu). 
- 
                                2Potom tekutinu slijeme a připravenou ředkev promícháme v míse se zakysanou smetanou. Nakonec přidáme nasekanou petržel, dochutíme citronovou šťávou a opepříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        