Sušenky toskánské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 32

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 ml Víno Vin Santo
  • 1.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 35.4 mg
  • Draslík 86.2 mg
  • Vláknina 2370.8 mg
  • Vitamín A 2370.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší mísy si rozklepneme vejce a vsypeme cukr a přidáme kypřící prášek do pečiva. Promícháme. Kůru z jednoho citronu a jednoho pomeranče nastrouháme a přidáme k těstu do mísy. Přisypeme anýz a promícháme. Přidáme do misky ještě změklé máslo a semínka, která jsme vyndali z vanilkového lusku. Dobře promícháme a po částech do těsta zapracováváme také mouku. Rukama pečlivě propracujeme těsto a rozkrojíme ho pak na 3 části. Z každé části vytvarujeme váleček a položíme ho na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Zasypeme válečky moučkovým cukrem. Troubu si vyhřejeme na 180 ° C. Plech s válečky vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Pak vyndáme a necháe ještě 20 minut chladnout. Válečky krájíme šikmo na plátky silné 1,5 centimetru. Pak je poklademe na plech s pečicím papírem a znovu plech vložíme do trouby a při teplotě 180 °C ještě 5 minut sušíme až plátky mírně zhnědnou. Pak je vyndáme a pocukrujeme. Chladné sušenky namáčíme ve víně Vin Santo.

Komentáře k receptu