Pečené křepelky s pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1352 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 14390 mg
 - Draslík 601.4 mg
 - Vláknina 7080 mg
 - Vitamín A 7080 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané křepelky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pomerančovou i citronovou kůru nakrájíme na tenké proužky, oloupaný citron a pomeranč na kolečka, šalvěj posekáme najemno. Do břišní dutiny každé křepelky vložíme proužky pomerančové a citronové kůry, lístky tymiánu, celý česnek, plátek pancetty, dutinu uzavřeme, zpevníme párátkem, vložíme do pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Po deseti minutách podlijeme troškou vody a obložíme plátky citronu a pomeranče. Posypeme šalvějí a dopečeme.
 - 
                                2
Upečené křepelky rozpůlíme, upravíme na talíře a přelijeme výpekem.