Brambory na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 16.2 mg
 - Draslík 1134.6 mg
 - Vláknina 14799.8 mg
 - Vitamín A 14799.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší omyté brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme ve slupce 10-12 minut. Slijeme je a po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Zvolna restujeme.
 - 
                                3
Po chvíli přidáme snítku čerstvého rozmarýnu a plátky brambor, které orestujeme. Vše zalijeme pivem tak, aby byly brambory ponořené. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud se pivo neodpaří.
 - 
                                4
Nakonec pánev s bramborami vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a po 5 minutách zapékání můžeme podávat.