Salát z nových brambor a máty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 781 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 109.3 mg
 - Vláknina 5059.9 mg
 - Vitamín A 5059.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme a očistíme, nakrájíme na půlky. Vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme mátu, osolíme a přiklopené vaříme na mírném ohni 20 minut. Slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na zálivku smícháme v misce vinný ocet, olej a hořčici, okapané brambory vložíme do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme s nasekanou mátou.
 - 
                                3
Podáváme posypané čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.