Malajské kuřecí nudle
Suroviny
- 7 g Cukr třtinový
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 2 g Skořice mletá
 - 400 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Kari pasta
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 10 g Kafirové listy
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 40 ml Omáčka rybí
 - 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Badyán
 - 4 dl Kokosové mléko
 - 1 kg Kuřecí stehna
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1244 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 138.8 mg
 - Draslík 570.5 mg
 - Vláknina 5715.7 mg
 - Vitamín A 5715.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém kastrolu rozehřejeme arašídový olej, přidáme kari pastu a zahříváme za stálého míchání několik minut, až se rozvoní. Přisypeme nakrájenou cibuli a opečeme asi 5 minut.
 - 
                                2
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme do kastrolu a zamícháme. Směs ochutíme papedou, skořicí a badyánem, vmícháme kokosové mléko, cukr, sójovou a rybí omáčku a nakonec zalijeme vývarem. Dusíme na mírném ohni 40 minut, dokud maso není měkké. Zelené lusky nakrájíme na půlky, vmícháme do pokrmu a dusíme ještě 5 minut. Dochutíme a podáváme posypané koriandrem.