Jehněčí roláda s meruňkovou náplní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Meruňky
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 30 g Strouhanka
  • 200 g Šunka parmská
  • 40 g Kmín římský
  • 40 g Oříšky piniové
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 dl Olej olivový
  • 1.3 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 173.3 mg
  • Draslík 212.3 mg
  • Vláknina 7330 mg
  • Vitamín A 7330 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2060.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nařízneme tak, aby vznikl pravidelný plát. Smícháme sůl s pepřem a kmínem a polovinu vetřeme do masa.

  • 2

    Do mixéru vložíme meruňky a piniové ořechy a rozmixujeme, přendáme do misky a vmícháme zbytek směsi koření, olej a strouhanku.

  • 3

    Na fólii rozložíme plátky parmské šunky tak, aby se trochu překrývaly, na šunku rozložíme maso, bohatě potřeme náplní a smotáme, upevníme fólií. Necháme hodinu uležet v lednici.

  • 4

    Uleželou roládu opatrně vyjmeme z fólie a ovážeme provázkem v malých odstupech, aby se nám nerozdělila. Na pekáči rozpálíme olej, vložíme maso a opečeme 3 minuty z každé strany. Potom vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Během pečení maso jednou obrátíme a podléváme výpekem. Hotové maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme přelité vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu