Jehněčí roláda s meruňkovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 53 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 173.3 mg
- Draslík 212.3 mg
- Vláknina 7330 mg
- Vitamín A 7330 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2060.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nařízneme tak, aby vznikl pravidelný plát. Smícháme sůl s pepřem a kmínem a polovinu vetřeme do masa.
-
2
Do mixéru vložíme meruňky a piniové ořechy a rozmixujeme, přendáme do misky a vmícháme zbytek směsi koření, olej a strouhanku.
-
3
Na fólii rozložíme plátky parmské šunky tak, aby se trochu překrývaly, na šunku rozložíme maso, bohatě potřeme náplní a smotáme, upevníme fólií. Necháme hodinu uležet v lednici.
-
4
Uleželou roládu opatrně vyjmeme z fólie a ovážeme provázkem v malých odstupech, aby se nám nerozdělila. Na pekáči rozpálíme olej, vložíme maso a opečeme 3 minuty z každé strany. Potom vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Během pečení maso jednou obrátíme a podléváme výpekem. Hotové maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme přelité vypečenou šťávou.