Šunková huspenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 861 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 73.1 mg
 - Vláknina 1745.3 mg
 - Vitamín A 1745.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šunková kolena vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Předvařené koleno vyndáme, vodu vylijeme a hrnec umyjeme. Naplníme novou vodou, vložíme zpět koleno, přidáme bobkový list, koriandr, celý pepř, tymián, nové koření a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Vývar scedíme a zbylou čistou tekutinu necháme v hrnci povařit ještě 15 minut, aby se zredukovala na polovinu.
 - 
                                2
Obdélníkovou formu vyložíme dvojitě fólií. V míse smícháme kapary, na kostičky nakrájené okurky, nasekanou petrželku, sůl, pepř a maso z kolena nakrájené na malé kousky. Směs rozložíme do formy a zalijeme bezbarvou želatinou, kterou uvaříme v 0.5dl vývaru z kolene. Masová směs musí být kompletně zakrytá. Počkáme, až želatina trochu vychladne a dáme formu do lednice. Druhý den pomocí fólie huspeninu vyklopíme, nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme.