Podzimní polévka
Suroviny
- 40 g Anglická slanina
 - 80 g Brambory
 - 150 g Cuketa
 - 120 g Mrkev kořen
 - 70 g Rajčata
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 60 g Těstoviny konzumní
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 15 g Bazalka
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Celer řapíkatý
 - 200 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Fenykl sladký - hlíza
 - 40 g Olej slunečnicový
 - 100 g Cibule červená
 - 8 g Sůl mořská
 - 200 g Fazole
 - 200 ml Víno červené
 - 250 ml Voda pitná
 - 600 ml Vývar zeleninový
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 1175 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 13.3 mg
 - Draslík 729.2 mg
 - Vláknina 8792.1 mg
 - Vitamín A 8792.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, oloupaný brambor, rozmačkané rajče a vaříme zvolna zhruba 25 minut. Fazole zcedíme, bobkový list, rajče a brambor vyhodíme, polovinu vody vylijeme, polovinu uschováme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky, česnek posekáme najemno, čerstvý fenykl nastrouháme nahrubo. Všechno nasypeme na olej v hrnci, přisypeme bazalku, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a na velmi malém ohni zvolna dusíme 15 minut. Nyní přidáme pokrájená nakládaná rajčata, přilijeme víno, cuketu podélně rozřízneme napůl, obě půlky ještě jednou rozřízneme napůl a nakrájíme na plátky. Přisypeme do polévky a vaříme zvolna dalších 15 minut. Nakonec přisypeme posekané špenátové listy, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a zakápneme olivovým olejem. Těstoviny nasypeme do igelitového sáčku, vymačkáme vzduch a sáček uzavřeme. Válečkem na nudle těstoviny nadrtíme, ustřihneme růžek sáčku a těstoviny nasypeme do polévky, promícháme a povaříme doměkka. Nakonec přidáme uvařené fazole a polévku naředíme zbylou vodou z fazolí. K polévce podáváme strouhaný parmezán, který nasypeme do misky a podáváme zvlášť.