Salát z artyčoků a ančoviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 2535 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 59.5 mg
 - Draslík 1359.2 mg
 - Vláknina 30439.8 mg
 - Vitamín A 30439.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchneme artyčoky a odlámeme z nich horní tuhé listy. Pak je pokrájíme na tenčí plátky. Z citronu vymačkáme šťávu a přilijeme do ní vodu. Do vzniklé citronové vody vložíme pokrájené plátky artyčoků, aby nezhnědly.
 - 
                                2
Na malé kousky rozkrájíme ančovičky. Artyčoky vyndáme z citronové vody a smícháme s kousky ančoviček.
 - 
                                3
Nachystáme zálivku. Do misky vlijeme připravený olivový olej, přidáme k němu vinný ocet, sůl a pepř. Rozmícháme a přelijeme zálivkou směs ančoviček s artyčoky. Vkládáme do hlubokých talířů. Před podáváním zasypeme nadrobno posekanou petrželkou a parmezánem.