Špagety s tuňákovým tatarákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 48.8 mg
 - Draslík 409.5 mg
 - Vláknina 975.8 mg
 - Vitamín A 975.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme česnekový olej. Ten je určený pro ty, kteří nemají rádi česnekové aroma. Připravuje se tak, že neoloupané stroužky česneku - v našem případě 8 stroužků - vložíme do olivového oleje, aby byly úplně ponořené a potom hodinu vaříme. Česnek i s olejem pak přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici. Při výrobě oleje počítáme asi 2 stroužky česneku na osobu.
 - 
                                2
Zbylých 8 stroužků česneku pokrájíme na tenké plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, semínka z ní neodstraňujeme. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme na něj pokrájený česnek a chilli papričku. Přidáme ančovičky a 2 stroužky česneku, které jsme vařili v oleji pro přípravu česnekového oleje. Přidáme 2 lžíce oleje, v němž jsme česnek vařili. Rozmícháme a tím docílíme toho, že se ve směsi rozmělní i ančovičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a přidáme do pánve. Vše promícháme, osmahneme do zlatavé barvy, přidáme špagety, které jsme si předtím uvařili na skus.
 - 
                                3
Na drobné kousky pokrájíme tuňáka. K tuňákovým kostičkám přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                4
Špagety dáme na talíř a navrch vkládáme tuňákový tatarák, který lehce pokapeme olivovým olejem.