Tuňák obalovaný podávaný s míchaným salátem
Suroviny
- 300 g Salát hlávkový
 - 800 g Tuňák obecný
 - 0.5 ks Citrony
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 1.2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 260 mg
 - Draslík 877.7 mg
 - Vláknina 4947.2 mg
 - Vitamín A 4947.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kostku tuňáka obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích, nakonec ve strouhance. Přichystáme pánev, na které rozpálíme olej a tuňáka osmažíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C, tuňáka položíme na plech a necháme při této teplotě 5 minut dopéci. Když se tuňák rozkrojí, měl by uprostřed být ještě syrový, tak je nejlepší.
 - 
                                2
Cherry rajčátka obalíme v cukru. Nejlepší je, když je máme ještě s větvičkou. Připravíme pánev a na ní rozpálíme olivový olej. Rajčata na ni vložíme a necháme zkaramelizovat. Dosolíme a dopepříme.
 - 
                                3
Omyjeme salát a natrháme na listy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a kapary. Posypeme cukrem, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Na talíř vedle salátu dáme zkaramelizovaná rajčata. Na plátky pokrájíme tuňáka a klademe ho na listy salátu. Osolíme, opepříme a ještě lehce pokapeme olivovým olejem. Podáváme.