Rizoto s tykví na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1320 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 31.6 mg
 - Draslík 713.5 mg
 - Vláknina 10651.2 mg
 - Vitamín A 10651.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět nasekanou cibuli a propláchnutou rýži. Přidáme dužinu z tykve nakrájenou na kostky, nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přilijeme víno, uvedeme do varu a chvíli povaříme.
 - 
                                2
Potom zvolna přiléváme vývar, dokud se nevsákne do rýže (asi 20 minut).
 - 
                                3
Do rizota vmícháme lžíci másla po vločkách, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme.