Zeleninová antipasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 182 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 256.7 mg
 - Vláknina 6364.8 mg
 - Vitamín A 6364.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme nadrobno nasekaný česnek, olej, ocet, oregano, sůl a pepř.
 - 
                                2
Lilek omyjeme, nakrájíme na příčné plátky silné 5 mm. Plátky rozložíme na plech vyložený alobalem, potřeme olejovou směsí, pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 4 minuty z každé strany. Po vyndání z trouby je znovu potřeme olejovou směsí.
 - 
                                3
Cuketu a papriku omyjeme, cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Papriku rozpůlíme, vyjmeme semínka, nakrájíme na proužky 2,5 cm široké.
 - 
                                4
Pečený lilek udržujeme teplý, plátky cukety a proužky papriky položíme na plech a potřeme olejovou směsí. Dáme do trouby, pečeme 3 minuty, pak je obrátíme, znovu potřeme a pečeme znovu 3 minuty.
 - 
                                5
Zeleninu upravíme na čtyři talíře, pokapeme olejovou směsí, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.