Skořicové hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 303.6 mg
 - Vláknina 20660.5 mg
 - Vitamín A 20660.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu víno s cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pepřem a kouskem citrónové kůry.
 - 
                                2
Hrušky oloupeme, stopky však ponecháme, zespodu opatrně vyjmeme jádřinec.
 - 
                                3
Hrušky vložíme do vína, snížíme plamen a vaříme do měkka asi 20 minut. V polovině varu hrušky obrátíme.
 - 
                                4
Hrnec odstavíme, hrušky vyjmeme a upravíme je na dezertní talířky stopkami vzhůru. Šťávu, ve které se vařily, na ně přecedíme.
 - 
                                5
Podle chuti je můžeme trochu vychladit a podávat se lžící zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.