Krém z fazolových lusků se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 80.3 mg
 - Draslík 365.4 mg
 - Vláknina 9398.8 mg
 - Vitamín A 9398.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lusky omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli a pórek oloupeme, pórek dobře omyjeme a pokrájíme obojí na drobné kousky.
 - 
                                3
Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli s pórkem. Přidáme lusky.
 - 
                                4
Zalijeme 1 500 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 35 minut.
 - 
                                5
Uvařené lusky vyjmeme, rozmixujeme a kaši nalijeme zpět do polévky.
 - 
                                6
Přimícháme nasekanou šalvěj a vaříme 5 minut.
 - 
                                7
Před podáváním ještě zahustíme rozšlehaným žloutkem a smetanou.