Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar
Suroviny
- 40 g Chléb toastový
 - 100 g Slanina vepřová
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Pepř cayenský
 - 5 g Cukr krupice
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 250 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Salát římský
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sardelová pasta
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 926 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 220.2 mg
 - Draslík 300.1 mg
 - Vláknina 4648.5 mg
 - Vitamín A 4648.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy natrháme na větší kousky, vložíme je do salátové mísy. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a olej, chleba opečeme do zlatova. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na stejné pánvi opečeme do křupava. Chléb i slaninu odložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Ručním mixérem rozmixujeme sardelovou pastu, žloutky, hořčici, česnek, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, parmazán a trochu oleje. Pomalu přiléváme zbývající olej a mícháme tak, aby byl dresink krémový. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a posypeme jej chlebovými kostičkami a slaninou.