Rybízové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 151 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 150 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 497.5 mg
 - Vláknina 14495 mg
 - Vitamín A 14495 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz omyjeme a necháme dobře okapat. Otrháme kuličky, promícháme je s cukrem. Necháme 30 minut odležet. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Ze všech plodů oloupeme škrabkou kůru a vymačkáme šťávu. Proužky kůry povaříme 5 minut v červeném víně. Přidáme rybíz, citrusovou šťávu a práškovou hořčici. Vaříme tak dlouho, dokud rybíz nepopraská. Vmícháme ocet a nezakryté vaříme dalších 15 minut. Horké čatní plníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.