Vařený zelný salát s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 493.7 mg
 - Vláknina 11180 mg
 - Vitamín A 11180 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na větší kusy. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a promícháme se zelím. V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme zelí a brambory, zalijeme horkou vodou a dusíme nezakryté, dokud brambory nejsou měkké. Zcedíme a necháme okapat, vložíme do mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 3 lžícemi vývaru ze zelí a zalijeme směs v míse, osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Podáváme s pečivem.