Špagety s rajčatovým pestem
Suroviny
- 50 g Mandle
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 100 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 60 g Oříšky piniové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 608 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 821.5 mg
 - Vláknina 13590.2 mg
 - Vitamín A 13590.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím v osolené vodě krátce povaříme sušená rajčata, necháme okapat na sítě a 150ml vývaru z rajčat si odložíme.
 - 
                                3
Na suché pánvi dozlatova opražíme mandle a piniové oříšky. Přidáme rozmixovaná rajčata a strouhaný parmazán. Postupně přiléváme vývar z rajčat.
 - 
                                4
Bazalku a petrželku omyjeme, necháme okapat, lístky najemno nasekáme a přimícháme do pesta. Ochutíme solí, pepřem, nakonec octem a osladíme.
 - 
                                5
Pesto podáváme s připravenými špagetami.