Ořechové lívance
Suroviny
- 50 g Jahody zahradní
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 g Sůl
 - 5 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 130 ml Mléko plnotučné
 - 170 ml Sirup javorový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 294.1 mg
 - Draslík 429 mg
 - Vláknina 5805.5 mg
 - Vitamín A 5805.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 220.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme vejce, mléko a med a postupně přimícháme ořechy, mouku, kypřící prášek, skořici a sůl a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.
 - 
                                3
Lívance podáváme pokapané javorovým sirupem, ozdobené šlehačkou a jahodami.