Rychlý květákový sambal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 978.9 mg
 - Vláknina 13598.5 mg
 - Vitamín A 13598.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 148.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák opláchneme, necháme okapat, rozdělíme na růžičky. Košťály pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, česnek a zázvor, vše najemno nasekáme.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme květák. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a společně restujeme cca 3 minuty. Vmícháme pastu sambal, ketjap manis a přilijeme trochu vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme cca 5-7 minut.
 - 
                                3
Mezitím očistíme jarní cibulku a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ke květáku, ochutíme solí a ihned podáváme.