Roláda s řeřichou a eidamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 210 g Sýr krémový
  • 85 g Řeřicha
  • 80 g Řeřicha
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 248.1 mg
  • Vláknina 2224 mg
  • Vitamín A 2224 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapneme troubu na 200 ˚C a pekáč si vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem a posypeme ho 1 lžící eidamu.

  • 2

    Smícháme řeřichu a vejce, osolíme, opepříme a vlijeme do pekáče a pečeme 6 minut dokud vejce neztuhnou, pak pekáč vyndáme a necháme 6 minut chladnout a potom zase posypeme zbývajícím eidamem přikryjeme pečicím papírem na 35 minut a dáme stranou, dokud nevychladne.

  • 3

    Mezitím připravíme náplň. Smícháme měkký sýr, mléko, řeřichu, sůl, pepř, nakrájenou cibuli.

  • 4

    Vychladlé těsto vyklopíme na vál, sloupneme z něj papír a potřeme náplní. Srolujeme do rolády a dáme na 20 minut do lednice. Po uplynutí 20 minut roládu nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu