Špenátové kari
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 120 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 25 g Zázvor celý
 - 5 g Kurkuma
 - 5 g Garam masala
 - 25 g Koriandr čerstvý
 - 500 g Špenát listový mražený
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 525 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 729.8 mg
 - Vláknina 10090.9 mg
 - Vitamín A 10090.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané nakrájené brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut, procedíme je a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V mixéru rozmixujeme špenát s odměřeným množstvím vody a dáme stranou.
 - 
                                3
Rozehřejeme máslo na pánvi. Když se zpění, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli a podusíme asi 5 minut doměkka. Přimícháme 1 lžičku soli, mletý koriandr a kmín, kurkumu a garam masala. Mícháme 1 minutu. Přidáme brambory a promícháme je s kořením. Přikryjeme a zvolna vaříme 15 minut, až jsou brambory měkké. Odkryjeme pokličku a přidáme špenátový protlak. Zvýšíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až má špenát hustotu omáčky. Vmícháme limetkovou šťávu a koriandr a servírujeme.