Čočkové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Čočka červená
  • 5 g Skořice celá
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1548 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 842.2 mg
  • Vláknina 22998.5 mg
  • Vitamín A 22998.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej, dáme do něj nasekanou cibuli, drcený česnek, kmín a smažíme 3-5 minut, až je cibule měkká. Přidáme kari a koriandr, zvýšíme teplotu a mícháme, až cibule začne hnědnout.

  • 2

    Vložíme skořici, hřebíček a čočku. Mícháme 1 minutu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu.

  • 3

    Přidáme bobkový list a pepř a přikryté vaříme za občasného míchání asi 1 hodinu, až je čočka měkká a tekutina se částečně vyvaří. Odstraníme skořici, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu