Fettucine Primavera

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Brokolice
  • 220 g Cuketa
  • 90 g Hrášek
  • 150 g Chřest bílý
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Paprika žlutá
  • 60 g Paprika červená
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 985 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 49.7 mg
  • Draslík 593.9 mg
  • Vláknina 16225 mg
  • Vitamín A 16225 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě uvaříme nakrájený chřest, růžičky brokolice a nakrájenou cuketu doměkka (asi 3 minuty). Scedíme a odložíme stranou.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky papriky a drcený česnek a smažíme za průběžného promíchávání 4 minuty nebo do změknutí paprik.

  • 3

    Vložíme rajčata, 3 lžíce rajské šťávy, hrášek a podusíme 5 minut (nebo až se tekutina v pánvi vydusí na polovinu).

  • 4

    Přidáme chřest, brokolici a cuketu, vmícháme smetanu a upravujeme

  • 5

    1-2 minuty, až se tekutina trochu vyvaří a sjednotí se chuť. Podle chuti dokořeníme.

  • 6

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě ve velkém hrnci.

  • 7

    Nudle důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Vmícháme bazalku, posypeme parmezánem a servírujeme.

Komentáře k receptu