Tabbouleh salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 60 g Sýr Gruyére
  • 125 g Pšenice Špalda
  • 40 g Arašídy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Máta
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 239.7 mg
  • Vláknina 10912.1 mg
  • Vitamín A 10912.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme drcenou pšenici, zalijeme vroucí vodou a necháme namáčet hodinu, až se většina vody vstřebá.

  • 2

    Na plát grilu dáme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme, až slupka zčerná. Necháme mírně vychladnout. Poté odstraníme slupku a papriku nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Ušleháme rozetřený česnek, limetkovou kůru, šťávu a olej. Přidáme pepř, sůl a šleháme, dokud se vše nespojí. Přidáme 4.5 lžičky zálivky k paprice a zamícháme.

  • 4

    Pšenici necháme okapat a osušíme, pak ji dáme do misky. Přidáme sekanou petrželku, mátu, jarní cibulky, olivy a arašídy a promícháme. Do zbylé zálivky přidáme citronovou šťávu a zamícháme do salátu.

  • 5

    Salát rozdělíme na dva talíře.

  • 6

    Sýr nakrájíme na proužky a smícháme s proužky papriky. Lžící přidáme ke straně pšeničného salátu.

  • 7

    Podáváme studené.

Komentáře k receptu