Tagliatelle s cuketou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cuketa
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Tagliatelle
  • 400 g Ricotta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pažitka
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 641.5 mg
  • Vláknina 5735 mg
  • Vitamín A 5735 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.

  • 2

    Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty blanšírujeme.

  • 3

    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Oregano omyjeme, osušíme a nasekáme.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme olej a kolečka cukety na něm z obou stran osmahneme, po dvou minutách k nim přidáme česnek a ještě chvilku restujeme.

  • 5

    Do mísy k tagliatelle přimícháme orestované cukety s česnekem, nasekané oregano a ricottu. Důkladně promícháme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou a nastrouhaným ementálem.

Komentáře k receptu