Reveňový džem s pomerančem a citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 201.5 mg
 - Vláknina 3169.7 mg
 - Vitamín A 3169.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oloupeme reveň (rebarboru), její řapíky nakrájíme na kousky dlouhé 20 cm a vložíme do velké varné nádoby. Přisypeme cukr, přidáme šťávu a strouhanou kůru z pomerančů i citronů a rozinky. Promícháme a necháme přikryté stát asi jednu hodinu.
 - 
                                2
Uvedeme do varu a vaříme za častého promíchávání asi 30 minut. Odstavíme a džem necháme ve varné nádobě trochu zchladnout.
 - 
                                3
Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.