Lečo z kotrče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 500 g Paprika zelená
  • 300 g Kotrč kadeřavý
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 520.8 mg
  • Vláknina 7005 mg
  • Vitamín A 7005 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  • 2

    K paprikám přidáme očištěný, na kousky nakrájený kotrč, dusíme dalších 10 minut a nakonec přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vše ještě chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 3

    Po částečném vydušení tekutiny vlijeme do leča rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí.

  • 4

    Můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu