Těstoviny s Lučinou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 200 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 65.6 mg
  • Vláknina 1040.4 mg
  • Vitamín A 1040.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 113 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rozložíme do ní uvařené těstoviny a zalijeme smetanou rozmíchanou se sýrem a nasekanými bylinkami.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut a ihned podáváme.

Komentáře k receptu